توجه به ایجاد زیر ساخت های میراث فرهنگی و گردشگری اگر چه دربعد از انقلاب شکوهمند ایران بسیار چشمگیر بوده است ولی توسعه شتابزده شهرها و مناطق بکر باعث شد که تخریب آثار و محوطه های باستانی و گردشگری فراوانی را شاهد باشیم که این ضعف نه تنها مربوط به انقلاب ملت ایران نیست بلکه مربوط به ضعف و ناکارآمدی مدیرانی است که در این حوزه مهم جزیره یی تصمیم گرفتند.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اشاره به تعریف فلاسفه از انقلاب گفت: انقلاب در لغت به معنی زیر و رو شدن یا پشت و رو شدن است، فلاسفه انقلاب را اینگونه بیان می نمایند که ذات و ماهیت یک شیی لزوماعوض شده باشدو در نگاه جامعه شناسان انقلاب به معنای دگر شدن است حتی نباید بگوییم دگرگون شده زیرا دگرگون شدن یعنی اینکه گونه و کیفیتش جور دیگر شود. به عوض باید بگوییم دگر شدن یعنی تبدیل شدن به موجودی دیگر. انقلاب در ایران دگر شدن جامعه ایرانی بود .
مجتبی گهستونی افزود: انقلاب اسلامى ایران بىشک پدیدهاى نوظهور در قرن حاضراست. انقلابى که باعث ایجاد تحولاتی در معادلات سیاسى دولتهاى جهان پدید آورد. به همین نسبت در داخل کشور نیز تحول رنگ دیگری به خود گرفت که این تغییر و تحولات نیز مثتثنی از حوزه میراث فرهنگی و بعدها گردشگری نبود.
وی بیان کرد: ایران کشور کم سابقه یی نیست. تمدن عظیم ایران ریشه یی بسیار عظیم دارد که به لحاظ اهمیت از دیگر تمدن های بزرگ دنیا نقش کمتری ندارد. به همین دلیل توسعه میراث فرهنگی در بعد از انقلاب در دستور کار قرار گرفت یک امر عادی بوده است که متاسفانه عده یی با دریافت های غلط خود از باورهایی که به هیچ وجه میراث گذشتگان و آیندگان را نفی نمی کرد با اقدامات متحجرانه خود ریشه به تیشه میراث فرهنگی زدند.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران هیچ گاه حفظ میراث فرهنگی را منکر نمی شود گفت: اگر چه در پیش از پیروزی انقلاب هیچ نهاد عریض و طویلی برای نجات بخشی و حفاظت از آثار و محوطهای تاریخی وجود نداشت اما پس از انقلاب که سازمان میراث فرهنگی تشکیل گردید می طلبید که مسئولین به نحو مطلوبی به وظیفه خود عمل می نمودند.
نظرات شما عزیزان:
|